Fentis lentis

Na igen, maga a kiutazás (még félve írom csak le, hogy kiköltözés) sok stresszel jár. Igazából nem gondoltam, hogy ekkora hullámokkal fog majd jönni. Mert egyiknap ugrálnánk az örömtől, hogy úristen, összehoztuk, másnap meg jön a feketeleves, hogy azért vannak dolgok amik bőségesen megnehezítik a kiutazásunkat.

Egyelőre ami biztos, a bőröndöket megvettük, reméljük nem a habokra és nem maradunk mégis itthon. Hatalmas kudarcként élném meg, de persze 4 emberről van szó, nem csak rólam. 

A matekozás egyelőre nem hozott jó eredményeket, de ha mindketten gyorsan munkát találunk és a jelzések szerint ezzel nem lesz gond akkor gyorsan belerázódunk a kinti életbe. 

Ami dolgok kint biztosan várnak ránk:

- Bank keresés - bankszámla indítás

- Adószám intézés - enélkül nem vállalhatunk semmilyen munkát

- Telefonkártya - bár úgy tűnik azt egyből a reptéren tudunk venni - de nem ismerjük a szolgáltatókat.

- Iskola keresés sos a srácoknak egyúttal itt 1100dolár lesz a két laptop amit majd vinniük kell és az egyenruháról még nem is beszéltem, aminek fogalamam sincs mi az éra, de minden iskolának másmilyen ruhája van, szóval, ezt nem lehet előre beszerezni. Bár úgy néz ki lehet eleinte kapunk, az egyik sulihoz, ami a kezdeti szállásunk körzetes sulija, (Na még itt ugye jön a beiratkozás, sni papírok fordítása, jellemzések fordítása, meg még a csuda tudja mi fog kelleni, de majd időben nyilván mesélek.)

- Lakhatás leigazolása páédául az iskolához, és a bankszámlához biztosan kell, az adószámhoz ha jól tudom csak a vízum meg útlevél és bankszámlaszám kell, de majd kiderül minden a saját idejében) - de ez a lakhatási úgy néz ki meg is van már

- Fontosabb műszaki cikkek pótlása, majd ha már a kezdeti szállásról tovább tudunk menni, mert a 4 bőröndön kívül nem sok minden fog velünk jönni sajnos.

- Háziorvos választás gyerekeknek

- És persze nekünk is

- Környező infrastruktúra felfedezése

És persze ott vannak a kiutazás elötti feladatok is bőven, csak hogy a főbb pontokat említsem:

- Gyerekeket kiiratni az iskolából, óvodából

- Itthoni papírjainkat intézni pl lakcímkártya leadni, amit kell azt befizetni

- Tb-t akarjuk e vagy sem megtartani legalábbis átmenetileg, mert akkor azt is továbbra is fizetni kell de már kintről

- A telefonos szerződésünk mikor jár le - addig azt is fizetni kell ugye

- A céget eladni - szerencsére ezen már túl vagyunk egyébként, de azért itt nyilvánvalóan voltak-vannak gondok, mert a szép magyar ügyeskedés betette a lábát az ajtón.

- Autót eladni. Lehetőleg ideális áron, ideális időben. - Na nyilván kicsit sajnos buktunk rajta, és az idő sem volt ideális, mert még egy hónapig jó lenne ha lenne autónk, de sajnos nincsen, úgyhogy most kézzel lábbal kapkdunk, hogy valami szállítóeszközünk legyen, talán a jovő héten kapunk bérbe egy járóképes autót, de majd hiszem, ha már itt áll a kertben.

- Az itthoni dolgainkat pedig milyen ütemben adjuk el.. persze a milyen áron is fontos és egyáltalán: Mi a jó francot vigyünk magunkkal. 

- Tehát mit vigyünk magunkkal például a kézipoggyászban: szerezzünk e a gyerekeknek alvólufit, ja ez egy speckó izé ami ággyá alakítja a piciknek az ülést, meg nekünk kompressziós harisnyát azt mondják horgászmellényt is vegyünk és pakoljuk tele apró de fontos szirszarokkal :D A magyar praktikum ugye.. :D

- Aztán az egészéggel kapcsolatos dolgokat amit csak lehet megnézetni. Például a mammográfia már tuti kimarad, mert egyszerűen nem kapok normális időpontot már rá az idő rövidsége miatt. Gyerekeket is magamat is elvittem még egy utolsó fogorvosi vizsgálatra, szívultrahangon voltam a várnyomásgondjaim miatt, stb stb. Szerintem ezek fontosak egy ekkora és ilyen hosszú őt elött.

- És hát ott van, hogy a családtól, a barátoktól, az iskolától, az ovitól, a doktornénitől, a fejlesztéseken lévő emberektől-gyerekektől elbúcsúzni, merthát mégiscsak lehet, hogy soha többet nem találkozunk.. Ajj ez nehéz meg tiszta örület az egész.

Közben meg tök jó.

De tiszta őrület.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gyerekek kijelentése magyarországról

A telefonszámaink DAY_0

Hoppá nem koalás. Kiwis.